You recensie: dé psychologische thriller die je gezien moet hebben

“You” review: dé psychologische thriller die je gezien moet hebben
Netflix

Als spanning, romantiek en een intrigerende verhaallijn voor jou essentieel zijn in een tv-serie, dan is de Netflix serie You een absolute aanrader. De complete verhaallijn is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes.

De serie You was eerder te zien bij de Amerikaanse zender Lifetime, maar sinds Netflix de rechten heeft gekocht is de serie pas echt onder de aandacht gekomen bij het grotere publiek. Hoog tijd voor een review over deze bijzonder interessante Netflix serie.

Het plot van de Netflix hitserie You

In de serie draait het vooral om Joe Goldberg, een rol van Penn Badgley die we eerder zagen in de dramaserie Gossip Girl. Joe is eigenlijk een onopvallende medewerker van een boekwinkel tot hij de vrouw van zijn dromen ontmoet. Deze dame is Genevere Beck gespeeld door Elizabeth Lail uit Once Upon a Time, en wordt een complete obsessie voor Joe.

In Joe’s belevingswereld is Beck, zoals ze door iedereen wordt genoemd, zijn absolute soulmate. Dat deze obsessie grote gevolgen heeft laat zich natuurlijk raden. Vooral de vriend van Beck, Ben (Lou Taylor Pucci) moet het ontgelden, net als Peach, de beste vriendin van Beck.

Kortom, genoeg elementen voor de nodige drama’s en onverwachte wendingen. Die zich gaandeweg dan ook in extreme mate zullen ontwikkelen. Zo zijn we in het eerste seizoen getuige van de plannen waarop Joe zich meent te kunnen ontdoen van Ben en Peach. In zijn belevingswereld zijn zij namelijk de storende factor in het leven van Beck.

De onmisbare rol van social media

Kenmerkend voor deze Netflix serie is de rol van social media. Ook al verdient Joe’s gedrag geen schoonheidsprijs, hij weet zijn doel eenvoudig te bereiken en schuwt daarbij het obsessieve gebruik van social media niet. Dat Joe zijn plannen uitvoert zonder Beck hier direct bij te betrekken is voor hem geen probleem. Joe ziet Beck immers als zijn zielsverwante en dus is alles geoorloofd. 

De serie laat duidelijk zien dat je niet iedereen eenvoudig in een hokje kan plaatsen. Aan de ene kant is Joe de geobsedeerde minnaar met een duidelijke tunnelvisie, aan de andere kant zien we ook andere eigenschappen van hem, namelijk dat hij ook bijzonder geestig en charmant kan zijn.

Drie complete seizoenen om direct te bingewatchen

De serie You is nu te zien op Netflix en omvat in totaal drie seizoenen. Dat zijn dus genoeg afleveringen om fijn te bingewatchen. Alhoewel het verleidelijk is om te denken dat je het verhaal ook kunt volgen zonder eerst seizoen 1 te hebben gezien, doe dit zeker niet. In seizoen 1 zie je namelijk tal van details en karaktertrekken van Joe waardoor de ontwikkelingen in de opeenvolgende seizoenen veel beter te volgen zijn.

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven