Waargebeurd: De Enige Echte Ivan op Disney Plus België

Disney trakteert zijn fans op een waargebeurd verhaal over Ivan, een gorilla die zijn leven doorbrengt in een winkelcentrum. Het verhaal van De Enige Echte Ivan is niet alleen waargebeurd, maar ook nog eens een verfilming van het gelijknamige en succesvolle boek over “De Enige Echte Ivan”.

Zowel het echte verhaal als de verfilming van Disney’s Enige Echte Ivan zijn bijzonder te noemen. Hoewel de opnames en de release vertraging op hebben gelopen door toedoen van de wereldwijde pandemie, is De Enige Echte Ivan (The One and Only Ivan) nu te streamen via Disney Plus België. Je ziet een verfilming met stemmen van niemand minder dan onder andere Angelina Jolie. Het script is in handen van Mike Newell.

Het verhaal van zilverrug gorilla Ivan raakt iedereen in zijn of haar ziel

De voornaamste hoofdrolspelers in De Enige Echte Ivan van Disney Plus zijn Bryan Cranstonen Sam Rockwell. Deze laatste geeft Ivan de stem die hij zo nodig heeft om zijn schrijnende verhaal te kunnen delen met de rest van de wereld en de dieren om hem heen.

Cranston kruipt in de rol van Mack, het vaderfiguur van de gorilla. Ivan leeft zijn leven in het huis van Mack. Naarmate de gorilla ouder wordt, wordt ook de situatie onhoudbaar en moet er gezocht worden naar een ander onderkomen.

Ivan verhuist naar Mack’s kleine circus in het nabijgelegen winkelcentrum. De zilverrug gorilla zorgt ervoor dat gasten en kinderen worden vermaakt en lijkt te berusten in zijn lot. Tot op het moment dat het circus wordt uitgebreid met een klein olifantje. De baby brengt Ivan in gedachte terug naar zijn roots in de wildernis. Eén ding is duidelijk, er moet actie worden ondernomen. Maar of dat gaat lukken…?

Een bijdehante straathond, een verwende poedel en een bezorgde olifant moeder

De stemmen in De Enige Echte Ivan van Disney zijn superieur gecast. Zo kruipt Danny deVitoin de huid van een bijdehante straathond die goed is voor een flinke dosis humor. Helen Mirren neemt de rol van de verwende poedel op zich terwijl de stem van Angelina Jolie de olifant moeder tot leven brengt.

Hoewel de film enerzijds een klein beetje diepgang mist, is het wel een verfrissende nieuwe productie die anders is dan de meeste Disney films die we kennen. Kortom, er is reden genoeg om deze Disney Plus België film aan je favorietenlijst toe te voegen én te bekijken.

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven