Is The Big Leap dé perfecte vervanger voor Glee?

Is The Big Leap dé perfecte vervanger voor Glee?
Fox / TMDB

Glee zag het levenslicht in 2009. Het was direct een succes. Verwoede pogingen om een opvolger te vinden zijn mislukt. De liefde voor Glee zit nog steeds diep geworteld. Tot nu. Is The Big Leap dan eindelijk dé perfecte vervanger voor Glee? Ons antwoord is “ja zeker!” 

Nog eventjes terug naar Glee

Glee is en blijft een hoogstandje. De serie kende geweldige acteurs, frisse nieuwkomers en geweldig regisseurs werk. De serie leek alles in zich te hebben om een succes te worden. Ook de timing leek perfect. Glee was onze dagelijkse portie positiviteit in de treurige periode van de wereldwijde financiële crisis. Kop op! Want The Big Leap lijkt een waardige opvolger. 

The Big Leap: dramedy paradepaardje van Fox

De serie neemt je mee naar het Detroit van nu. Je ziet hoe tv producent Nick Blackburn wanhopig op zoek is naar een nieuwe hit. Dat is nodig, want zijn vorige show werd niet écht met open armen ontvangen door het publiek. Blackburn’s motivatie wordt er niet beter op wanneer de omroep hem opzadelt met een dodelijk saaie dansshow. Toch lijkt de televisiewedstrijd het vuur in de heetgebakerde producent weer aan te wakkeren. 

The Big Leap kun je vanaf nu elke woensdag bekijken met jouw Disney Plus België abonnement. Alvast een voorproefje? Bekijk hier de officiële trailer van The Big Leap.

Weer een goede timing?

The Big Leap lijkt net zoals Glee een uitstekende timing te kennen. Ook nu zijn we een beetje moe en afgestompt door de wereldwijde pandemie. We zijn toe aan iets positiefs en luchtigs. De nieuwe Fox serie lijkt daarop het perfecte antwoord te zijn.

Het enige verschil tussen Glee en The Big Leap is de manier waarop we worden vermaakt. De serie uit 2009 deed dat vooral met geweldige covers. Gezongen door de cast of gaststerren. In The Big Leap worden we getrakteerd op zwoele, snelle en ritmische dansbewegingen. 

Cast

Nick Blackburn wordt gespeeld door Scott Foley. Samen met Monica Sullivan (Mallory Jansen) en Alan (Tim Lyons) vormt dit trio de drijvende kracht achter de serie en in de show. Daarnaast zie je ook het acteertalent van Teri Polo, Jon Rudnitsky, Mike de Vries en Simone Recasner. Zij vertolken een balletdanseres, een SNL-lid, een gescheiden man en een single moeder met kinderen. Wat hun afkomst ook is, zij zien hun toekomst als danser of danseres. 

Opvolger of niet?

We hebben het al verklapt. The Big Leap is zeker een goede vervanger en opvolger van Glee. De serie is verfrissend en snel genoeg. Precies waar een show in deze tijd aan moet kunnen voldoen. Er zijn meer dan voldoende meeslepende momenten. De energie spat letterlijk van het scherm. Of The Big Leap net zo’n succes zal worden als Glee is nog even afwachten. Wel heeft het alles in zich om een waardige en vermakelijke opvolger te zijn. 

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven