Is Tales of the Walking Dead de perfecte anthologieserie voor 2022?

Is “Tales of the Walking Dead” de perfecte anthologieserie voor 2022?
AMC / TMDB

The Walking Dead, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het is een serie die gaat over een postapocalyptische wereld die is overrompeld door zombies of – zoals ze in de show heten – walkers. De serie begon in oktober 2010 en is gebaseerd op de populaire stripboeken van Robert Kirkman, waarin voormalig sheriff Rick Grimes met zijn familie en groep de zombiewereld probeert te overleven.

Er zijn tot nu toe tien seizoenen uitgebracht. Een laatste, elfde seizoen is afgelopen augustus gelanceerd, met acht afleveringen die al beschikbaar zijn op streaming sites, zoals Disney+, en nog zestien afleveringen die in 2022 de serie zullen afronden. Maar wat komt daarna? Het antwoord is Tales of The Walking Dead.

Andere spin-off series van The Walking Dead

Tales of The Walking Dead is niet de eerste spin-off van de geliefde zombieserie. In augustus 2015 begon de eerste spin-off serie Fear the Walking Dead, waarin je een andere familie te zien kreeg, aan de andere kant van het land. In latere seizoenen komen er ook personages uit de originele serie in voor. De serie heeft al zes volledige seizoenen, met een laatste zevende seizoen, dat afgelopen maand oktober is begonnen.

Dan is er ook The Walking Dead: World Beyond, die haar eerste seizoen kreeg in oktober 2020, en een tweede en laatste seizoen dat samen met Fear the Walking Dead in oktober 2021 van start is gegaan. Deze nieuwste serie volgt een groep jongeren, die zijn opgegroeid in de zombiewereld en door het land reizen, op zoek naar de vader van twee van de hoofdpersonen.

Hoewel deze spin-off eerst minder te maken lijkt te hebben met de andere twee series, is er wel een unieke groep die een belangrijke rol speelt en die ook al is verschenen in de andere spin-off en de originele serie. Deze groep is een belangrijke verbinding tussen de al bestaande series in The Walking Dead-franchise en ook voor mogelijke toekomstige series.

The Walking Dead krijgt nog meer spin-offs

Op 19 oktober heeft het Amerikaanse televisienetwerk AMC aangekondigd dat er een nieuwe spin-off serie in ontwikkeling is, voor de periode nadat de originele serie en de andere spin-offs zijn afgelopen. Tales of The Walking Dead wordt een anthologieserie, waar in elke aflevering een nieuw verhaal wordt verteld van een nieuw of een al bestaand karakter.

Showrunner Channing Powell heeft eerder al als schrijver en producent gewerkt aan de originele serie van the Walking Dead, dus hij weet waar hij aan begint. Powell zal samen met Scott M. Gimple, de grote baas van het The Walking Dead universum, deze nieuwe serie over de lopende doden ontwikkelen. Op dit moment is nog niet bevestigt of deze ook naar Disney+ komt.

Daarnaast is er ook gesproken over een filmtrilogie, die het verhaal van Rick Grimes zal voortzetten. Andrew Lincoln, de acteur die Rick Grimes speelde, ging weg uit de originele show in seizoen negen en is sindsdien niet meer teruggekomen.

Maar zijn verhaal is nog niet voorbij. Hij werd meegenomen door dezelfde groep die al een belangrijke rol speelt in World Beyond en het verhaal van Rick Grimes zal waarschijnlijk worden afgerond in deze aangekondigde filmserie.

Bron: IGN

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven