Documentaire Summer of Soul op 30 juli te zien via Disney Plus

Documentaire “Summer of Soul” op 30 juli te zien via Disney Plus

Op 30 juli kun je via jouw Disney Plus België abonnement exclusief kijken naar de documentaire Summer of Soul. Dat hebben Disney+, Searchlight Pictures en Onyx Collective zojuist bekendgemaakt.

Summer of Soul is een meeslepende en muzikale documentaire die je mee terug neemt naar The Harlem Cultural Festival. Een evenement dat een blik werpt op de zwarte cultuur, de mode en geschiedenis. Nooit vertoonde beelden die je niet mag missen.

Een muzikale belevenis in Mount Morris Park

The Summer of Soul vertelt het verhaal van The Harlem Cultural Festival dat in de zomer van 1969 werd georganiseerd in Mount Morris Park. Dit park staat nu beter bekend als het Marcus Garvey Park. De historische documentaire staat bol van de swingende muziek die de onrust onder de zwarte bevolking even doet vergeten.

De heilzame kracht van muziek wordt meer dan duidelijk in deze Disney Plus Original. Via jouw Disney+ België abonnement zie je live optredens van de grootheden der aarde. Zoals Michael Jackson, Nina Simone en Stevie Wonder. Ook B.B King, Sly & the Family Stone, Gladys Knight en Mahalia Jackson gaven destijds acte de présence.

Award winning documentary met medewerking van Onyx Entertainment

De beelden uit de Summer of Soul mogen dan nog wel nooit vertoond zijn of zelfs bijna vergeten, de documentaire was wel goed voor zowel de Audience Award als de Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival eerder dit jaar. Daartoe opende deze Disney Plus Original zelfs de 2021 editie van het Sheffield Doc/Fest.

Summer of Soul is een geweldige release die je zeker gezien moet hebben. Onyx Entertainment is mede verantwoordelijk voor de productie van deze documentaire. Dit vrij nieuwe Disney label ontwerpt en produceert High-End programma’s die worden bedacht en ontworpen door gekleurde producenten. Summer of Soul is geproduceerd door Ahmir Thompson. 

Summer of Soul kijk je op 30 juli via jouw Disney Plus België

Heb je nog geen Disney+ abonnement? Sluit dan vandaag nog een abonnement af. Je kunt dan direct beginnen met genieten van series, documentaires en films. Bijvoorbeeld van Star Wars, maar ook van Marvel, National Geographic en Marvel. Genoeg te zien dus!

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven