Netflix annuleert rom-com Dash & Lily al na één seizoen

Netflix annuleert rom-com Dash & Lily al na één seizoen
Netflix / TMDB

Dat heeft streamingdienst Netflix zojuist bekendgemaakt. Er komt dus definitief géén vervolg op seizoen 1 van de romantische comedy Dash & Lily. De annulering van deze Netflix Original komt niet geheel onverwacht. In het afgelopen jaar is er namelijk maar weinig over gezegd. Netflix voegt nu de daad bij het woord. Dash & Lily keert officieel niet terug.  

Tegenvallende kijkcijfers en de wereldwijde pandemie

De geruchten over een mogelijke annulering kwamen al gedurende het afgelopen zomerseizoen op gang. Zeker toen producent Shawn Levy niet met zekerheid iets kon zeggen over een mogelijk 2e seizoen. Ook de wereldwijde Covid-19 pandemie heeft hierin een aandeel gehad. Evenals de tegenvallende kijkcijfers van Dash & Lily seizoen 1. 

Producent Shawn Levy laat weten:

“Natuurlijk hoop je het niet, maar tegenvallende kijkcijfers is niet iets waar je na de opnames nog iets aan kunt doen,” liet producent Shawn Levy weten. ”Zo was dat ook het geval met Dash & Lily. Ondanks het feit dat de romantische comedy voldoende Daytime Emmy’s won.”

“Samen met het team van 21 Lap hebben we iets moois en compleet neergezet. Eigenlijk precies zoals we dat voor ogen hadden. Als er dan niet voldoende mensen kijken is dat zuur, maar kun je er op dat moment niets meer aan doen.”

Dash & Lily’s Book of Dares bevat meerdere delen?

Hoewel de annulering eigenlijk niet uit kon blijven, zijn fans van Dash & Lily toch teleurgesteld. Hoewel het duidelijk was dat het slot van seizoen 1 niet veel ruimte overliet voor het creëren van een nieuw avontuur. 

Niet geheel logisch, want de romantische comedy op Netflix is geproduceerd naar aanleiding van een boekenreeks. De serie is geïnspireerd op het boek Dash & Lily’s Book of Dares en bevat meerdere delen. Afkomstig van schrijvers Rachal Cohn en David Levithan. 

Er was dus ruimte geweest wanneer de kijkcijfers dat hadden toegelaten en Netflix niet officieel was overgaan tot een annulering.

Bron: Comicbook

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven