Indiana Jones 5 uitgesteld naar juni 2023

Indiana Jones 5 uitgesteld naar juni 2023
The Walt Disney Company / TMDB

Slecht nieuws voor fans die wachten op Indiana Jones 5. Disney stelt de release namelijk uit. De streamingdienst is druk met de herindeling van verschillende releases. Daarom heeft het ook al diverse Marvel producties naar voren moeten schuiven.  

Release van Indiana Jones 5 vertraagd met 11 maanden

De opnames voor de 5e film van Indiana Jones zijn gaande. Hoewel er in dat opzicht geen sprake is van vertraging, heeft Disney toch besloten om de release uit te stellen. Eigenlijk zou Indiana Jones 5 in de maand juli van 2022 worden verwelkomd op het witte doek.

De nieuwe datum is 30 juni 2023. Dat betekent een forse vertraging van 11 maanden. De regie van de 5e film uit de succesreeks is in handen van James Mangold. De Oscar nominee doet dit in samenwerking met scenarioschrijver John-Henry en Jez Butterworth. 

Steven Spielberg versus James Mangold

Hoewel Steven Spielberg nog steeds actief is als producent van Indiana Jones 5, heeft hij bedankt voor zijn rol als regisseur. Mangold neemt de honneurs voor Spielberg waar. Naast de bekroonde regisseur bemoeien ook Kathleen Kennedy, Simon Emanuel en Frank Marshall zich met de productie van “Indi” deel 5. Er is ook goed nieuws voor de liefhebbers. De muzikale ondersteuning is namelijk wederom in handen van John Williams. 

Harrison “Indiana” Ford 

Ook in deel 5 van Indiana Jones zien we wederom het sprekende gezicht van Harrison Ford. Wie anders zou Indiana zo goed kunnen vertolken. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Phoebe Waller Bridge. Niet de eerste de beste, want Waller Bridge wist eerder al een Golden Globe en een Emmy Award in de wacht te slepen. 

De cast is tevens aangevuld met andere indrukwekkende namen. Zoals Thomas Kretschmann, Shaunette Renée Wilson én niemand minder dan Antonio Banderas. Dat maakt de vertraging van de release voor nu een tegenvaller, maar aan de andere kant zeer zeker de moeite van het wachten waard.

Bron: EW

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven