Franse mini serie Oussekine gaat 2022 in première op Disney Plus

Franse mini serie Oussekine in 2022 in première op Disney Plus
The Walt Disney Company / TMDB

Oussekine gaat in 2022 exclusief in première op Disney Plus. De Franse mini serie is gebaseerd op een waargebeurd drama. In 4 spannende afleveringen worden de gebeurtenissen onderzocht die hebben geleid tot de dood van Malik Oussekine. Houd jouw Disney+ abonnement dus zeker up to date. Ook in het nieuwe jaar.

Malik Oussekine op Disney+ België

Wat is er echt gebeurd in de nacht van 5 of 6 december 1986? En welke gebeurtenissen zijn voorafgegaan aan het overlijden van de student Malik? De 4-delige Franse dramaserie laat zien welke impact Oussekine’s dood had op de samenleving én zijn familie. De serie gaat in 2022 in première op Star van Disney+. Ook Star maakt onderdeel uit van jouw Disney Plus België abonnement. De productie van Oussekine is in handen van Itinéraire Productions.

Regisseur Antoine Chevrollier heeft een duidelijke boodschap. Hij wil de toekomst wat draaglijker maken door aan het licht te brengen wat er in 1986 is gebeurd. De gehele Franse samenleving werd geraakt door Malik’s dood en de manier waarop dat is gebeurd. Chevrollier wil met de serie ook laten zien hoe tijdloos het thema eigenlijk is. Nog steeds strijden we voor gerechtigheid en weten we hoe belangrijk vriendschap is in tijden van rouw.

De crew achter de schermen

De regisseur en schrijver van Oussekine heeft voor de productie van de dramaserie een team van bijzondere mensen samengesteld. Voor Oussekine werkt hij samen met muziek designers Sacha en Evgueni Gualperine. Zij zijn onder meer bekend van “By the Grace of God”. De crew van Oussekine wordt compleet gemaakt door schrijvers Julien Lilti, Cédric Ido en Faïza Guène. Het decor van de serie en de kostuums worden verzorgd door Pascaline Chavanne en Colombe Raby.

De cast van Oussekine

Naast de crew is ook de cast van de Disney Plus dramaserie indrukwekkend. Zo kruipt Sayyid El Alami in de huid van student Malik. Broers Ben en Mohamed worden gespeeld door Malek Lamraoui en Tewfik Jallab. Moeder Aïcha wordt met veel gevoel neergezet door actrice Hiam Abbas. Ook Malik’s zussen Fatna en Sarah spelen een belangrijke rol om het recht te kunnen laten zegevieren. Gespeeld door Naidra Ayadi en Mouna Soualem.

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven