Een uniek kijkje in het verleden van Frozen’s Olaf? Once upon a Snowman komt eraan!

Altijd al willen weten wat Olaf deed voor zijn debuut in Frozen? Daar krijg je nu de kans voor. Disney lanceert een unieke “short movie” op Disney Plus. In deze korte film is te zien hoe Olaf is ontstaan en wat hij deed voordat hij zich aansloot bij Elsa, Anna en Kristoff.

Er was eens…Once upon a snowman! Olaf is misschien wel net zo onmisbaar geweest bij het filmsucces als de andere sleutelfiguren uit de Disney Frozen films. Maar Olaf, gesproken door niemand minder dan Josh Gad, had ook nog een leven voor Arendelle.

Je krijgt niet alleen een unieke kijk op het leven van de grappige sneeuwpop, maar krijgt ook antwoord op al jouw onbeantwoorde vragen. Want want deed hij eigenlijk in de bergen van het buitengebied van Arendelle? En waarom is juist Olaf zo dol op het zomerseizoen?

Hoe is deze korte Olaf film tot stand gekomen?

In Frozen 2 zingt Olaf een prachtig lied genaamd “ When I am Older”. Het lied is tot stand gekomen met medewerking van Dan Abraham. Deze “kunstenaar” is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de film, evenals animatie supervisor Trent Correy. Ook Peter Del Vechowill en Nicole Hearon hebben hun medewerking verleend aan deze korte Disney film over Olaf. 

Olaf heeft al vaker in de schijnwerpers gestaan. Niet alleen door zijn populariteit, maar ook door toedoen van de lockdown vanwege het Covid-19 virus. Tijdens deze periode heeft Disney een reeks series gelanceerd genaamd “At home with Olaf”.

Mede daardoor nam de populariteit van zowel de Frozen films als de franchise toe. Mooie voorbeelden van dit fenomeen zijn onder andere Tony Banderas’s Puss in Boots. Waar de kat in eerste instantie bekend werd van zijn optreden in de film Shrek, kreeg het al snel zijn eigen short.

Korte film over Frozen’s Olaf exclusief bij Disney Plus België

Er is nog meer goed nieuws. Hoewel de exacte release van de film nog niet bekend is, weten we wel dat Disney Plus abonnees niet lang hoeven wachten op de uiteindelijke lancering. Once Upon a Snowman is namelijk exclusief toegezegd aan Disney Plus. Stay tuned!

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven