Black is King van Beyoncé: een onvergetelijke reis door Afrika

Black is King doet zijn naam eer aan. De productie van Beyoncé is dan ook meer dan het wachten waard. Deze Disney Plus film staat bol van kracht, cultuur en emotie. Natuurlijk ontbreekt ook de fantastische zang, dans en muziek niet.

Deze ode aan de Afrikaanse cultuur is een pareltje, zoals we dat natuurlijk gewend zijn van Queen B. Black is King doet zijn naam dan ook eer aan. De productie van Beyoncé is dan ook meer dan het wachten waard geweest. Deze Disney Plus film staat bol van kracht, cultuur en emotie. Natuurlijk ontbreekt ook de fantastische zang, dans en muziek niet.

Een visueel feest van het eerste tot het laatste moment

Black is King kun je nu zien op Disney Plus België. Deze film laat zich het best beschrijven als modern en eigentijds, met een knipoog naar The Lion King. Temeer omdat je tijdens het kijken van deze film wordt getrakteerd op geluidsfragmenten van The Lion King, maar ook op alle personages uit de film in een andere gedaante. Ze hebben nog meer persoonlijkheid en inhoud.

Zo is de groep hyena’s neergezet als een helse motorbende. Timon en Pumba leven in een weelderig landhuis, en vormen ook in Black is King een onafscheidelijk en iconisch duo. Deze Disney Plus film bevat heel veel verschillende productie stijlen. Beyoncé die Bigger zingt in een grote ruimte doet minimalistisch aan, terwijl My Power krachtig wordt neergezet in kleurrijke scènes met dansers. Deze combinatie zorgt ervoor dat je de film écht beleeft.

Beyoncé’s liefde voor de Afrikaanse cultuur zie je op Disney Plus

Zoals we dat mogen verwachten van Beyoncé, is Black is King tot stand gekomen uit liefde voor de Afrikaanse cultuur. Ze omschrijft het project dan ook liever als een levenswerk. De film is mede geregisseerd door de uit Ghana afkomstige Kwasi Fordjour. Hij is tevens de directeur van Beyoncé’s onderneming Parkwood Entertainment. Ook door zijn afkomst en inzicht is de film in volledige harmonie.

Dat komt helemaal tot zijn recht wanneer Beyoncé vertelt dat een echte koning nooit echt sterft. Dat doet ze in een scene waarbij er een begrafenisstoet dwars door het witachtige landschap van Afrika trekt. De soundtrack van Black is King is een directe liefdesbrief aan de zwarte cultuur en maakt duidelijk dat ook zij een belangrijke schakel vormen van iets dat allesomvattend is.

Black is King is boeiend, meeslepend, emotioneel én visueel aantrekkelijk. Je wordt meegezogen in de Afrikaanse cultuur en wordt tegelijkertijd getrakteerd op prachtige beelden, muziek en dans. Black is King bekijk je nu exclusief op Disney Plus België.

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven