Feit of fabel: komt er een WandaVision seizoen 2?

Natuurlijk wil jij alles weten over seizoen 2 van WandaVision! Deze nieuwe reeks afleveringen wordt verwacht in het najaar van 2022. Kun je niet wachten? Dat hoeft ook helemaal niet, want we geven je alvast wat exclusieve inside information. Bijvoorbeeld wat we kunnen verwachten, welke nieuwe acteurs hun opwachting maken én welke cast hun comeback al heeft geclaimd.

Is WandaVision seizoen 2 eigenlijk al bevestigd?

Nog niet officieel. De bevestiging van een nieuwe episode is namelijk net zo onvoorspelbaar als de serie zelf. En eigenlijk houden we daar wel van. Toch zit er ook een logica in. Mede omdat veel WandaVision sterren ook te zien zijn in andere releases. Zo zien we Elizabeth Olsen terug in Doctor Strange 2, en speelt Teyonah Parris in Captain Marvel 2. 

Marvel’s Kevin Feige bevestigde dit eerder al in een interview met Variety. De releasedatum van seizoen 2 op Disney+ Belgie is dus nog niet officieel bevestigd. Maar, omdat de bovenstaande acteurs nog wel even druk zijn met de opnames van andere Marvel paradepaardjes, hoeven we geen beweging te verwachten voor het najaar van 2022.

De cast van WandaVision seizoen 2 op Disney Plus

De samenstelling van de cast is nog niet zeker, maar wel hoogstwaarschijnlijk. De terugkeer van WandaVision sterren heeft natuurlijk ook te maken met het plot en de verhaallijn van het nieuwe seizoen. Vermoedelijk kunnen we wel grote namen verwachten. 

Naast Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff) en Paul Bettany (Vision), kunnen we ook opnieuw genieten van Fred melamed (Arthur Hart) en Kat Dennings (Darcy Lewis). Teyonah Parris (Monica Rambeau) en Randall Park (Jimmy Woo) voegen zich toe aan dit heerlijke lijstje. 

In een interview met Esquire liet Paul Bettany iets doorschemeren over een mogelijk nieuwe acteur. Deze zou zijn opwachting kunnen maken tegen het einde van episode 1. Na wat intern onderzoek, zou dit zomaar Aaron Taylor Johnson kunnen zijn. Mogelijk kruipt hij in de rol van Quicksilver. Ook namen als Benedict Cumberbatch doemen op aan de horizon. Mede doordat Bettany tijdens het interview een paar interessante uitspraken deed:

“Hoe goed we ook geprobeerd hebben om alle personages geheim te houden, zijn er toch al behoorlijk wat bekend. Op één acteur na. De scènes die we samen spelen spatten van het doek af. Die wil ik het publiek écht niet onthouden”. 

Een grapje van Paul dus. Dat bekende hij tijdens Good Morning America: 

“Wat bedoeld was als een grapje, ging echt zijn eigenlijk even leiden”. Pas toen onze fans met namen als Patrick Stewart en Benedict Cumberbatch op de proppen kwamen dacht ik: “Oh, als ik jullie maar niet teleurstel”.

Het plot? Dit is waar WandaVision seizoen 2 mogelijk over kan gaan

Als we goed kijken naar de laatste WandaVision aflevering van seizoen 1, dan kunnen we daar mogelijk een plot uithalen voor de nieuwe episode. Het is namelijk heel goed mogelijk dat Wanda in seizoen 2 één van de vijanden wordt. Nu weten we dat haar alter ego Scarlet Witch een belangrijke rol vervult in de MCU. Nu de hex niet langer bestaat, haar verwanten zijn verdwenen en de betovering is opgeheven, is ze weer terug bij waar het allemaal begon. 

We kunnen dus aannemen dat seizoen 2 zich afspeelt in een voor Wanda onbekende omgeving. 

De aandacht gaat in deze episode mogelijk uit naar Scarlet Witch en Wanda, die haar kinderen welke ze uit het oog heeft verloren hoe dan ook weer samen wil brengen. Ja, daarmee suggereren we dat ook Billy en Tommy hun terugkeer zullen maken. Kevin Feige geeft aan dat hij zeker wil dat de verhaallijn van WandaVision een vervolg heeft. Misschien wel twee of zelfs drie. Maar zoals dat Marvel kenmerkt, blijft dit in mysterie gehuld. 

Related Posts
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere week de nieuwste en beste tips in je mailbox.

Welkom! Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.

Ik wil niet op de hoogte blijven